Egymásba kapaszkodva

2022.08.22. 20:00

Évadnyitó társulati ülést tartottak a Veszprémi Petőfi Színházban

Felül kell emelkedni a hétköznapok nehézségein, csak így tudjuk megvalósítani a „szeretet évadot”, mondta Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház hétfői évadnyitó társulati ülésén.

Balla Emőke

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A színház igazgatója arról beszélt, bár sok felől hallani kevésbé biztató híreket, bízik benne, hogy a társulati rendszer fennmarad, hiszen a társulati létezés nagyon fontos a számukra. Próbáljunk elmélyedni, felül emelkedni a hétköznapok problémáin, mert csak egymásba bízva, kapaszkodva, együtt tudjuk megvalósítani a most kezdődő évadot, melynek „szeretet” a mottója. Mindnyájan súlyokat cipelünk, de együtt erősek, derűsek lehetünk, hangsúlyozta.

Oberfrank Pál szólt arról, hogy tartalmas nyár van a társulat mögött, néhányan végigdolgozták az egész időszakot. A színház a veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál után július végén Balatonalmádiban is megszervezte azt, az ott élőket és a Balatonra érkező vendégeket kápráztatták el színes programokkal. A társulat a Mozart! című musicalt előadta a Margitszigeten és a veszprémi színházban, a nyáron megtartották az évad első nagyszínpadi produkciójának, a LéviStory premierjét Siófokon, fellépett többek között Balácán, Kapolcson, Tihanyban és Kápolnásnyéken. 

Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, kreatív menedzser a nyári színházi táborokról, az ifjúsággal való foglalkozásról beszélt.

Brányi Mária alpolgármester szerint különleges évad előtt állunk, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa program miatt nagyobb figyelem irányul a városra, nagyobb nyilvánosságot kapnak a programok, így a színházi események, az intézmény társadalmi szerepvállalása is. Nagy Károly apátkanonok lelki gondolatokkal erősítette a közösséget.

 

A színházhoz kötődő Szilágyi Tibor augusztus 28-án lesz nyolcvanéves, a társulat meglepetést szervezett számára, zenével, énekszóval, tortával köszöntötte őt.

Az idei évad első nagyszínpadi produkciója a Veszprémi Petőfi Színház, a Pesti Broadway Alapítvány és a Soproni Petőfi Színház koprodukciójaként kerül színpadra. A Jávori Ferenc–Müller Péter Sziámi– Kállay István & Gábor, LéviStory című klezmermusicalt Kerényi Miklós Gábor rendezi. László Miklós Illatszertár című vígjátékát Balázs Péter, Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre Viktória című operettjét Kányádi Szilárd állítja színpadra. Petőfi Sándor 200. születésnapja alkalmából Topolcsányi Laura–Szomor György PetőfIfjú című musicaljét mutatják be, Oberfrank Pál rendezésében. Az ötödik nagyszínpadi premier Florian Zeller Az apa című keserves bohózata, ezt Kálloy Molnár Péter rendezi.

A Latinovits–Bujtor Játékszínben ebben az évedban Lezsák Sándor 80 vödör levegő című tragikomédiája, Mark. St. Germain Táncórák című drámája, egy Cserháti Zsuzsa–Máté Péter-est, Kálloy Molnár Péter és Farkas Izsák Kis éji zene című színházkoncertje, valamint Szilágyi Tibor Kossuth-díjas színművész nyolcvanadik születésnapja tiszteletére Jeromi Kilty A kedves hazug című darabja látható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában