Koncert

2022.08.09. 15:00

Ismét élményre cserélték az időt Nemesvitán

A Veszprém- Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásában folytatódott a hat részes koncertsorozat a településen.

Tóth B. Zsuzsa

Csali Nikolett, Hontvári Csaba trombitaművész és Ruppert István orgonaművész a templomban Fotó: önkormányzat

A Filharmónia Magyarország Orgonák éjszakája rendezvényéhez csatlakozott a község, így bővítve a régió komolyzenei koncertjeinek palettáját. Az esemény fő üzenete a zenén keresztül annak eszközeivel megismertetni az oda látogatókat a település értékeivel. A műsor Mészáros Zsolt Máté: Ünnepi nyitány az Orgonák éjszakájához című, Kodály Zoltán emlékére komponált darabjával kezdődött, majd a különleges kétfős koncert során az orgona és a trombita hangjait együtt szólaltatta meg Ruppert István orgonaművész és Hontvári Csaba trombitaművész a nagyszámú és lelkes közönség előtt.  A külföldről érkezett vendégek számára Csali Nikolett nyelvi moderátor három idegen nyelven adott tájékoztatót.  

Csali János polgármester elmondta, hogy a rendezvényekkel példát tudnak mutatni akár országos léptekben is a hasonló közösségek számára, hogy értékeikre alapozva miként tudnak előtérbe kerülni, olyan közönséget vonzó desztinációs terméket kialakítani, amely erősítheti a település társadalmi, gazdasági helyzetét és hagyományos értékeit. - Mindezzel új kapcsolatokat is építhetünk a közvetlen régiótól akár határon átnyúló területekig. A hasonló programok és együttműködések kulcsszerepet játszhatnak a térségek stabil és hosszú távú fejlesztésében. Legfontosabb közösségi célkitűzésünk, hogy a régiónk ismertebb legyen és élettel teljen meg a település – hangsúlyozta a polgármester.  

A komolyzenei koncertsorozat szeptember 17-én, 24-én, 25-én az Ars Sacra Fesztivál rendezvényeivel folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában