Hagyományos program

2022.08.15. 15:00

Koncertek sora és főzőverseny is színesítette a VI. Bitva-Party-t

Két napon át adott otthont Nyárád a VI. Bitva-Party programjainak. A rendezvényen a környékbeli településeken élők is képviseltették magukat.

Polgár Bettina

A program bővelkedett színpadi műsorokban, fellépett a West Régió együttes is

A VI. Bitva-Party a Közösen Nyárádért Egyesület szervezésében valósult meg a GEMARA SK Vidékfejlesztési Egyesület pályázata révén, a helyi önkormányzat támogatásával. Pajak Károly, Nyárád polgármestere elmondta, idén is várták a Bitva partján fekvő falvakat, valamint meghívták testvértelepülésük, Csiliznyárád képviselőit is. 

A polgármester kiemelte, szerencsére az időjárás ez alkalommal is kedvezett a rendezvénynek, a programelemeket pedig úgy állították össze, hogy minden korosztály találjon kedvére való elfoglaltságot. Pénteken, a nyitónapon a nyárádi óvodások műsorával kezdtek, majd gólyalábas és óriásbábos társulat felelt a hangulatért. A résztvevők köszöntését követően a Groovehouse, majd az Abba Sisters lépett színpadra, illetve a csiliznyárádi „Kató nénivel” is megismerkedhetett a közönség. Az estét bál zárta.

A szombati nap főzőversennyel indult. Pajak Károly megjegyezte, szép számmal érkeztek résztvevők a közeli településekről, összesen húsz csapat ragadott fakanalat. Mint mondta, a zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen változatos ételek készültek a töltött káposztától kezdve egészen a különféle ragukig és pörköltekig. A megmérettetést végül a pápadereskei csapat nyerte. A délután során Tarnai Kiss László nótaénekes, a West Régió együttes, majd Tóth Tünde énekes felelt a hangulatért. 

A főzőverseny győztese, a pápadereskei csapat és a csiliznyáradi küldöttség is nagyon jól érezte magát a rendezvényen Fotó: önkormányzat

Szombaton tartották a PELC-Nyárád női labdarúgócsapat éremátadó ünnepségét is, a csapat egymás után harmadszor nyerte meg a megyei bajnokságot. A szombati napon, a rendezvény keretében a „Csemete-kert” is újabb facsemetékkel gazdagodott.

A főzőversenyre több környező településről, így Mihályházáról is érkezett főzőcsapat

A zárónap délutánján a színpadi programoké volt a főszerep: fellépett László Attila énekes, majd a csiliznyárádiaknak tapsolhatott a közönség. A Nyárádi Dalárdával közösen is énekelhettek a résztvevők, végül az Apostol együttes fergeteges koncertjével ért véget programsorozat. A VI. Bitva-Party a két nap során több ezer látogatót mozgatott meg.

A programsorozat kísérőrendezvényeként fotókiállítást is megtekinthettek a résztevők a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár szervezésében, a legkisebbek örömére pedig gyermekjátéktér is rendelkezésre állt, emellett kézművesvásár ugyancsak színesítette az eseményt.

Pajak Károly rámutatott, a település következő nagy rendezvénye a hagyományos nyárádi krumplifesztivál lesz, melyet szeptember 23. és 24. között tartanak. A polgármester elárulta, a képnapos rendezvény második napján kiemelt szerep jut majd a néptáncnak és a népzenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában