Várjáték

2022.08.11. 16:00

Végvári napok a sümegi várban: időutazás a középkorba

Különleges középkori fesztiválhétvége lesz és életre kel a történelem a végvári napokon a sümegi várban és környékén, a hétvégén, augusztus 13-14-én.

Kovács Erika

A közönség részese lehet a középkori csatáknak is

A különleges és rendkívül gazdag programkavalkádban lehet látni mások mellett Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című előadását és a mongol lovas kaszkadőrök lélegzetelállító bemutatóját is.

Színes középkori forgataggal, kézműves vásárral kezdődik az időutazás Sümegen, a Várkertben. A középkort idéző, kétnapos fesztiválhoz alkalomhoz illő kínálattal, illetve programokkal kapcsolódik a Várcsárda, valamint a múzeumok és a kiállítások is korabeli hangulatot idéznek fel. Igazi különlegességnek ígérkezik a sümegi várban az egyedülálló és különleges technológiával létrehozott felvonóhíd ünnepélyes leengedése, melyen keresztül, ahogyan a középkorban is, be lehet jutni a várba. A nyitónapon mindemellett rézfúvósok, néptáncosok szórakoztatják a nagyérdeműt a Kisfaludy Várkertben. A lovagi arénában történelmi jelmezes felvonuláson mutatkozik be a Várkapitány Lovagi Torna Egyesület, a Khan Mongol Lovas Egyesület és a Sbandieratori delle Sette Contrade di Orte, valamint Göl Basi vitézei.

 

Forrás: Simenyi Gergő

Az ünnepélyes köszöntő után izgalmas perceket tartogat a sümegi vár tüzérségi ostroma, majd a számszeríjász, a solymász és az olasz zászlóforgatók bemutatója. A nap csúcspontjának ígérkezik a történelmi lovasjátékok mongol lovaskaszkadőr show-val és középkori lakomával. A különleges időutazásra a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című előadásával helyezik fel a koronát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában