Programok

2022.09.06. 19:00

Fergeteges falunap és testvértelepülési találkozó Kemeneshőgyészen

Testvértelepülési találkozóval egybekötött falunapot tartottak Kemeneshőgyészen. Az eseményt gasztronómiai és sportprogramok is gazdagították.

Polgár Bettina

A falunapon nem volt hiány színpadi programokból

Forrás: önkormányzat

Kovács Tamástól, a település polgármesterétől megtudtuk, reggel már rotyogtak a kondérokban a különféle alapanyagokból készülő ételek, melyek között volt sertés, marha, birka, hal, vad és szárnyas is. Míg ezek főttek, számos versenyszámban mérhették össze tudásukat a sportolni vágyók, akik az idén a már megszokott futás, kerékpározás, valamint labdajátékok mellett asztalitenisz és súlyemelés sportágakban is jeleskedhettek.

A testvértelepülési találkozóval egybekötött falunapi rendezvényt Kovács Tamás nyitotta meg, az alkalom Pablényi Edina evangélikus lelkész és Kovács Richárd katolikus plébános ökumenikus igehirdetésével kezdődött, majd ezt követte az ebéd.

Míg a sátorban a jobbnál jobb színpadi fellépők követték egymást, addig az udvar a gyermekek számára nyújtott számos szórakozási lehetőséget. A kicsik kipróbálhatták az ugrálóvárat, az élő csocsót, a körhintát, lovagolhattak, íjászkodhattak, és idén sem maradhatott el a közkedvelt bungee jumping.

A rendezvény keretében Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adta át a traktort, illetve az ágaprító gépet, melyet az önkormányzat a Magyar falu program pályázata révén nyert.

A külhoni magyarokat – a testvértelepülések delegációin kívül – a felvidéki Lámpás Citerazenekar és a székelyföldi László Attila zenész, előadóművész képviselte. Az amatőr fellépők mellett a Black Bunny Rock and Roll tánccsoport műsora, Zetor Zsolti mulatós énekes előadása, valamint Gyömörei Fruzsina musical-összeállítása és a Vándor Együttes másfél órás rockkoncertje gazdagította a programot. A falunap fergeteges retródiszkóval zárult, melyet az éjfélkor lezúduló eső sem zavart meg.

Forrás: önkormányzat

Kemeneshőgyész polgármestere kiemelte, a rendezvény alapvetően a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt és az önkormányzat által elnyert pályázatból valósulhatott meg, mely forrást a helyi és vidéki vállalkozások, magánszemélyek egészített.k ki a szükséges mértékig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában