Nagy lendülettel készültek

2022.10.13. 08:00

Nívós könyvtári programok Sümegen

A hazai könyvtári rendszer átfogó, sokéves múltra visszatekintő programsorozata az Országos könyvtári napok, melyre minden évben nagy lendülettel készülnek Sümegen is. Ezúttal sem történt másként, a Sümegi Városi Könyvtárban színes programokkal várták az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szijártó János

Sümegen is számos érdekesség várta az érdeklődőket az Országos könyvtári napok programjaiban Fotó: szervezők

Október 4-én Juhász Erika írónő látogatott Sümegre, aki régóta veti papírra érzéseit, gondolatait, megélt negatív és pozitív élményeit. A következő napon a Ramassetter Általános Iskola második osztályos tanulói ismerhették meg Nyulász Péter író BerGer Szimat Szolgálat detektívsorozatát és ezzel együtt kilenc magyar kutyafajtát, a nyomozóiroda tagjait, akik humoros, fordulatos kalandokon esnek át. Délután a könyvtár és a Kisfaludy Baráti Kör közös szervezésében Weinhoffer Judit osztályvezető főorvos volt a vendég, aki A katona-egészségügy szerepe a rehabilitáció 20. és 21.századi fejlődésében című könyvét mutatta be Kántor Ferencné moderálásával.

Fotós: szervezők

Október 7-én a Kabóca Bábszínház előadása, 8-án  Piros Ildikó érdemes művész emlékező műsora várta az érdeklődőket.

Fotós: szervezők

Az Országos könyvtári napok hétvégéjén Sümegen járt a Petőfi-busz a Petőfi Sándor-emlékév apropóján. Ebből az alkalomból a Petőfi Irodalmi Múzeum ingyenes tárlata várta a Kisfaludy téren az iskolai csoportokat és az egyéni látogatókat. Sokan érdeklődtek az utazó kiállítás iránt, nemcsak a sümegi, hanem a sümegcsehi és a zalaszántói kisdiákok is örömmel vették birtokba a rendhagyó kiállítást.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában