Precíz és nélkülözhetetlen háttérmunka

2022.12.14. 07:00

Átadták a Dr. Csiszár Miklósné-emlékdíjat

Pákozdi Éva Szilvia, a levéltár könyvtárosa vehette át idén a Dr. Csiszár Miklósné-emlékdíjat. Az elismerést a napokban adták át az MNL Veszprém Megyei Levéltárában. A díjat az elismerést alapító Csiszár Miklós adta át zárt körű ünnepségen.

Napló

Pákozdi Éva Szilvia átveszi az elismerést Csiszár Miklóstól, hátul Schreiber Márta, a megyei könyvtár szolgáltatási igazgatóhelyettese

Forrás: Eötvös Károly Megyei Könyvtár

A méltatásban azt írták, Pákozdi Éva Szilvia Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát könyvtár–történelem szakpáron. Előbb általános iskolában tanított, majd a Veszprémi Egyetemi Könyvtárban dolgozott könyvtárosként. 2003 áprilisa óta a Veszprém Megyei Levéltár szakkönyvtárának vezetője. Munkája során végzi a szakkönyvtár állománygyarapítását, építi és karbantartja a szakkönyvtár ma már elektronikus katalógusát, valamint ellátja a kutatók, ügyfelek, valamint a kollégák szóbeli és írásbeli könyvtári tájékoztatását. Emellett szoros szakmai kapcsolatban áll az Eötvös Károly Megyei Könyvtárral, elsősorban a Veszprém megyei helyismereti gyűjteménnyel. Tudományos tevékenységet és kutatásokat is folytat. Nevéhez fűződik a levéltár megyei helytörténeti kéziratos dolgozatokat feldolgozó adatbázisa. Könyvtártörténeti kutatásokat is folytat, és tematikus bibliográfiákat állít össze, könyvismertetéseket ír, több veszprémi helytörténeti tárgyú publikációja jelent meg a Veszprémi Szemlében. 
Az elismerést 2016-ban alapították Csiszár Miklósné, Eizler Katalin könyvtáros születésének 70., halálának tizedik évfordulóján. A díjat az emlékbizottság döntése nyomán olyan Veszprém megyében dolgozó könyvtárosok kapják meg évről évre, akik precíz és nélkülözhetetlen háttérmunkájukkal segítik a helyismerettel és helytörténettel foglalkozó kutatókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában