Ismét összeáll a városi oratóriumkórus

2022.12.30. 21:00

Brusznyai-emlékhangversenyt rendeznek

Brusznyai Árpád tiszteletére, halálának 65. évfordulóján a Brusznyai Alapítvány 32. alkalommal rendezi meg a Brusznyai-emlékhangversenyt 2023. január 14-én, szombaton 18 órakor a Pannon Egyetem aulájában.

Balla Emőke

Fotó: Penovác Károly/Napló-archív

Az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi mártírjára, a Veszprém Megyei Nemzeti Forradalmi Tanács elnökére Nagy András történész, a Pannon Egyetem docense emlékezik, tájékoztatott Imre Frigyesné, a Brusznyai Alapítvány elnöke. Közreműködik Rábai Zsanett és Felföldi Gábor, a TIT Váci Mihály irodalmi Színpad tagjai. A Brusznyai-díjakat Inotay Nóra, Brusznyai Árpád unokája adja át.
Több évtizedes hagyomány, hogy a díjátadón fellép az általános és középiskolai kórusokból, valamint veszprémi énekkarokból álló Brusznyai oratóriumkórus, egy-egy művet megtanulva erre az alkalomra. Az idei koncerten Vivaldi Gloria című darabja csendül fel, a Brusznyai oratóriumkórus, Darázs Renáta (szoprán), Nagy Bernadett (alt) és a Mendelssohn Kamarazenekar előadásában, művészeti vezető: Kováts Péter. Vezényel: Csillag Béni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában