Várpalota

2022.12.20. 07:00

Hagyományt teremtene a gimnázium

Első alkalommal tartott adventi koncertet a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A tanintézmény ebédlőjében hagyományteremtő szándékkal életre hívott esten az iskola kórusa, művészeti csoportjai és a Rákóczi Telepi Tagiskola szolfézscsoportjai léptek a közönség elé.

Szabó Péter Dániel

A gimnázium tehetséges diákjai énekeltek a karácsonyi koncerten Fotó: Szabó Péter Dániel

 

Több éve megfogalmazódott már egy adventi koncert gondolata Tiliné Cartoletti Emerita énektanárban, azonban idén sikerült csak első alkalommal megvalósítani. Kérdésünkre elmondta, olyan színvonalú szólisták, énekesek vannak jelenleg az intézményben, s a repertoár is annyira bőséges, hogy nem volt kérdés: érdemes bemutatni mindezt az érdeklődő közönségnek. Emellett, tette hozzá, az adventi időszakot sajnálatosan jellemző rohanásban, kapkodásba egy meghitt estet szerettek volna ajándékozni a diákoknak, a tanároknak és minden vendégnek.   

A kiválóan sikerült gimnáziumi koncert előtt Filó László lelkész mondta el adventi gondolatait. – Világunk nehézségben kínlódik, s várja azokat, akik elmondják a megváltó üzenetét Jézus Krisztus szeretetéről. Rengeteg negatív hatás ér minket, ezt látjuk fiataljainkon, de látjuk a médiában, az interneten is. Nem tudjuk eldönteni, merre menjünk, milyen irányba induljunk. A népszerű internetes közösségi alkalmazások nem a valóságot tükrözik, hamis képet festenek elénk. A valóságos az, amikor együtt vagyunk, személyesen találkozunk s értékes időt töltünk együtt. Erről is szól az adventi időszak – hangsúlyozta Filó László. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában