Tiszteletet érdemelnek!

2022.12.04. 19:00

Operettesttel köszöntötték az időseket Szentkirályszabadján

Polgármesteri köszöntővel, szép műsorral és finom étellel ajándékozta meg az önkormányzat az idős embereket az iskola tornacsarnokában szombaton. 

Kovács Erika

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Tiszteljük az időseket, és nem szabad megfeledkeznünk a munkájukról, mert nélkülük mi sem állhatnánk itt – fogalmazott Pál-Gyarmati Katalin. A polgármester hozzátette, a mostanihoz hasonló találkozás kiváló alkalom arra, hogy átgondoljuk az idős emberek felé tanúsított, néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. – Felgyorsult világunkban, a sok mindennapi teendő mellett sajnos többször azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá, akiknek törődéssel tartozunk, mert mindig mellettünk álltak támogatással, szeretettel. A figyelem jár nekik mindennap, és nemcsak családi szinten – fogalmazott a polgármester, majd felidézte azokat a szép emlékeket, melyek szebbé teszik a mostani idős generáció életét és minden ember életében bizonyosan jelen vannak. 

Pál-Gyarmati Katalin beszélt azokról a munkálatokról és beruházásokról, melyek az önkormányzat sikeres pályázatainak, illetve saját forrásaiknak köszönhetően szebbé, még jobbá tették a lakók, így az idős emberek életét is. Így egyebek mellett új csoportszobát alakítottak ki az óvodában, ahol felújították a kerítést, új aszfaltot kapott több utca, járdát, körforgalmat építettek, fitneszparkot hoztak létre, megújult az Egészségház, új burkolatot kapott az iskola tornacsarnoka, hogy ott ne csak sporteseményeket, hanem más rendezvényeket is tudjanak szervezni. – Nyertes pályázatainkat köszönhetjük Kontrát Károly országgyűlési képviselőnek, aki mindenben segíti és támogatja a települést – fogalmazott a polgármester. 

Az ünnepi gondolatok után népdalokkal, szavalattal, tánccal ajándékozták meg a megjelenteket, akiket Szeredy Krisztina és Leblanc Győző operett-összeállítással szórakoztatott. Az esten finom ételekkel is kínálták az idős embereket. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában