Kiállítás a cukrászdában

2023.01.30. 17:00

Édes élmények és természetfotók

Pongó József amatőr fotográfus alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban egy várpalotai cukrászdában. A természet csodáit bemutató fényképész eleinte csak a telefonjával készített felvételeket, az elmúlt években mélyedt el igazán a fotózásban.

Szabó Péter Dániel

Pongó József mutatja a legújabb felvételeket Kóti Lászlónak a cukrászdában

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Véletlenül indult az egész. Egy alkalommal a kutyaiskolában megláttam egy siklót, ami egy békát próbál elkapni. Megpróbáltam fényképet készíteni róla. A vége az lett, hogy a béka megmenekült, a sikló viszont megmaradt fényképen, így aztán elhatároztam, hogy elkezdem fotózni a természetet. Először egy pici, olcsó géppel kezdtem, majd folyamatosan képeztem magam – meséli Pongó József. 

Az amatőr fotós igyekszik a saját útját járni; megtapasztalni és kipróbálni újabb és újabb dolgokat. Mára Pongó József mindennapjainak részévé vált a fényképezés, és elkezdett komolyabban is érdeklődni iránta. Az évek során összegyűlt anyagot régóta szerette volna megmutatni a nyilvánosságnak. Az elmúlt év végén aztán Várpalotán, a Rákóczi Telepi Baráti Kör rendezvényén találkozott Kóti Lászlóval, s megszületett a rendhagyó kiállítás ötlete. 

– Mesélt arról, hogy mivel foglalkozik, és felvetette a kiállítás ötletét. A történet tehát úgy kezdődött, hogy én szerettem volna segíteni neki, aztán kiderült, hogy a Józsi segít nekünk, hiszen zseniális ötletet adott, aminek – ha rajtam múlik – lesz folytatása Várpalotán – mondta el kérdésünkre Kóti László, az Öcsi cukrászda társtulajdonosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában