Óvodások, iskolások a színpadon

2023.01.23. 20:00

Gyerekek jelenetekbe foglalt gondolatai a kétszáz éves Himnuszról

Mit gondolnak a mai gyerekek, fiatalok a kétszáz éve született Himnuszról? – ez derült ki a Veszprémi Petőfi Színházban előadott jeleneteikből. A magyar kultúra napja alkalmából a kulturális intézmény ugyanis tizedszer rendezte meg az Ádámok és Évák ünnepét, amelyen rendre színjátszócsoportok veszik birtokba a színpadot.

Rimányi Zita

Fotó: Penovác Károly/Napló

A meghívott korosztályok körét idén kibővítették, már nemcsak középiskolások mutatkoztak be a rendezvényen, hanem óvodások, általános iskolások, kihívással élők és a PetőfIfiAkadémia tagjai is. Csoportjaik a Himnuszhoz kapcsolódó gondolataikat fogalmazták meg előadóművészeti eszközökkel, a saját módjukon, saját nyelvezetükkel, ugyanakkor kortársaik számára izgalmasan, a felnőtteknek pedig tanulsággal szolgálhattak ezek a megnyilatkozások. Mindig lehet tanulni ugyanis a fiatalabbaktól is. Erre is alkalmat adott a rendezvény, amelyet ezúttal különlegessé tett, hogy idén Veszprém viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet, és most hétvégén tartotta meg ezzel kapcsolatos projektje nyitónapját. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában