Ütős program

2023.01.29. 13:00

Ütőhangszereket próbálhatnak ki a gyerekek

A Setup együttes koncertje Síppal-dobbal címmel Tésen, Borzaváron, Eplényben és Dudaron várja az érdeklődőket.

Rimányi Zita

Forrás: Pixabay.com

Az Artery Művészeti Egyesület kistelepülési művészeti programok megvalósítását kezdte meg a VEB2023-EKF Program keretén belül az NKA támogatásával. A pályázati program 33 hiánypótló rendezvényt foglal magába, melynek segítségével a kevés lakosságszámú településekre jutnak el művészeti előadások. A projekt következő eleme a Setup együttes koncertje Síppal-dobbal címmel, melyet Tésen, Borzaváron, Eplényben és Dudaron fog bemutatni. 

Az együttes tagjai mind magasan képzett zenészek, több éves hazai és külföldi előadóművészeti tapasztalattal rendelkeznek. Az általuk szervezett művészeti projektekben, koncerteken, zenepedagógiai előadásokon nagy hangsúlyt kap az interaktivitás és a közönségbarát előadásmód, mellyel a közönség és az előadó viszonya közvetlenebbé tehető. Az Artery egyesület tagjai zenetanárként is közvetlen kapcsolatban vannak a gyerekekkel. Az általuk megvalósított professzionális koncertek sosem önmagukban szerepelnek: hangszerbemutató, hangszersimogató, beavató koncert, interaktív kiállítás, zenetörténeti bemutató vagy éppen verses, népmeséi programelemek teszik még teljesebbé az előadásokat. Az egyesület részvételével eddig megvalósított projektek: Savaria Szimfonikus Zenekarral ifjúság koncertturné, Lázár Ervin Programban és TérZene programban való részvétel, a Setup együttessel és Écsi Gyöngyi felvidéki népdalénekes, lelkésszel közös népmese projekt (Epöl, Annavölgy), interaktív koncert és hangszerbemutatók (Vértestolna, Annavölgy, Bajna, Tata). Céljuk a zenei műveltség, a zeneszeretet átadása, kihasználva az ütőhangszeres zene azon tulajdonságát, hogy ezeket az eszközöket nem kell félteni a közönségtől, bátran ki lehet próbálni, így a gyerekek közvetlenül a hangszeren keresztül érezhetik meg a zenélés erejét. 

Síppal-dobbal című műsorát a Setup együttes február 1-én, szerdán 9 órától a tési faluházban, 10.30-tól a dudari művelődési házban, 12 órától a borzavári általános iskolában adja elő, február 4-én, szombaton 15 órától pedig az eplényi községi könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában