Vándorkiállítás Pápán

2023.02.09. 07:00

A csodálatos Kárpát-medence

Tavaly a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány általános és középiskolai vándorkiállítást indított útjára lelkes fiatalok bevonásával. A tárlat ezúttal a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumában kapott helyet, ahova várják az általános és középiskolás csoportokat.

Haraszti Gábor

Fotó: Haraszti Gábor

A csodálatos Kárpát-medence című kezdeményezés célja, hogy a fiatal generáció is minél jobban megismerkedjen a Kárpát-medence gyönyörű természeti egységeinek látnivalóival, magyarsághoz kapcsolódó fontos történelmi helyszíneivel.

Fotós: Haraszti Gábor 

– Celldömölkről érkezett a kiállítás, melyen 17 tablón a Kárpát-medence 17 tájegysége mutatkozik be rövid szöveges leírással – mesélte Somosiné Németh Aliz, az iskola biológia–földrajz szakos tanára. – Egy korábbi fotópályázat alapján válogatták össze fiatalok és profi fotósok képeit annak érdekében, hogy mindenki megtapasztalhassa, milyen gazdag a Kárpát-medence; nem is gondoljuk, hogy országhatáron belül és azon túl is mennyi szépség tárulhat a szemünk elé.

Fotós: Haraszti Gábor 

A bemutatón elhangzott, a cél továbbá az, hogy a képek külön-külön, és a kiállítás összessége is erősítse a diákokban és tanárokban a magyarsághoz tartozás büszke érzését, és egyben motiválja őket arra, hogy minél több helyet meglátogassanak az itt látottak közül. A kiállítás február 10-ig látogatható a református gimnáziumban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában