Setup-koncert Tésen

2023.02.13. 15:00

Bejárták a világot a zene szárnyán

Síppal-dobbal címmel a Setup együttes adott hangszerbemutatóval egybekötött interaktív ütőskoncertet tési és várpalotai gyermekeknek az elmúlt héten a bakonyi településen.

Szabó Péter Dániel

Az Artery Művészeti Egyesület hiánypótló művészeti programsorozat megvalósítását kezdte meg a Bakony–Balaton régió kistelepülésein. Ennek keretében látogatott el a Setup együttes Tésre, hogy egy lendületes ütőhangszeres koncertre invitálja a helyi óvodásokat és a várpalotai kisiskolásokat. 

Az interaktív koncert után hangszersimogatót is tartottak a diákoknak
Fotós: Szabó Péter Dániel

– Fiatal formáció vagyunk, 2020-ban kezdtük el a közös munkát, noha a barátság már hosszabb időre nyúlik vissza. Az alap számunkra az ütőhangszeres trió, de sokszor dolgozunk együtt más hangszeresekkel, táncosokkal is, attól függően, hogy milyen projektet tudunk megvalósítani. Az ütőhangszerek tárháza egyébként kimeríthetetlen, koncertjeinken ezekből igyekszünk minél többet megmutatni a fiataloknak – mondja Józsa Bálint zenekarvezető. 

Tésen is több dallam- és ritmushangszert szólaltattak meg, többek között marimbát, vibrafont és dzsembét. Amerikából indulva a Balkán vidékén át egészen Afrikáig szinte bejárhatták a világot a zene segítségével a gyermekek, akik zárásként egy kis magyar népzenét is hallhattak.   

A Setup együttes által szervezett művészeti koncerteken, zenepedagógiai előadásokon nagy hangsúlyt kap az interaktivitás és a közönségbarát előadásmód, mellyel a közönség és az előadó viszonya közvetlenebbé tehető. A koncert után ennek jegyében közös zenélésre is hívták a közönséget, majd egy hangszersimogató keretében a gyerekek testközelből ismerkedhettek meg a hangszerekkel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában