Sanzon

2023.02.11. 21:00

Párizsi hangulat Sümegen (galéria, videó)

Párizs ege alatt címmel Orosz Zoltán Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész, valamint Bardóczy Attila előadóművész, a Párizsi Nemzetközi Sanzonverseny győztesei nagy sikerű francia sanzonestet adtak a sümegi Hotel Kapitányban február 10-én, pénteken este.

Kovács Erika

Fotó: Gyarmati Laszló

Az előadók, akik Papp Imre sümegi várkapitány barátai, és közel három évtizede zenélnek együtt, mások mellett Édith Piaf és Yves Montand, a francia sanzon legnagyobb személyiségei legismertebb dalaival kápráztatták el a közönséget, miközben hamisítatlan párizsi hangulatot teremtettek a sümegi szállodában. 

Bardóczy Attila előadóművész bevezetőjében Valentin-nap közeledtével egyebek mellett arról beszélt, hogy a szeretet és a szerelem napjainkra, a mai világra minden korábbinál jobban ráfér. A művészek előadásában nagy sikert aratott a Hulló levelek című, a világon legtöbbet feldolgozott francia sanzon is, mely Kozma József magyar zeneszerzőnek, a francia sanzon megújítójának köszönhető. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában