Új játékfilm készül

2023.03.18. 10:00

Anyaföld

Elkezdődött a veszprémi Szeretfilm Stúdió új, Anyaföld munkacímű játékfilmjének forgatása. A film rendezője Buvári Tamás (Magdolna, A másik érintése), operatőre Győri Márk (Weekend, Hadik), többek között a magyarországi német nemzetiségiek kitelepítésével foglalkozik.

A jelenet kellékeit a bándi Iparos Testület szállította a helyszínre

Fotó: Hegyi Zoltán

Az 1948-ban történt kitelepítés több Veszprémhez közeli települést érintett, erre emlékezve bándi, márkói, magyarpolányi, ajkai, pápai, teszéri lakosok is részt vettek a forgatáson. 

Fotós: Hegyi Zoltán

Bánd falu közössége a forgatáson való részvételt összekötötte egy celldömölki vonatos kirándulással. A jelenet kellékeit a bándi Iparos Testület szállította a helyszínre.

Fotós: Hegyi Zoltán

A filmforgatáson közreműködtek a Pápai Református Kollégium diákjai Balázs-Voller Kata vezetésével, a celldömölki vasútállomáson forgatott jelenethez számos család érkezett a nemesvámosi Fehérlófia Waldorf Iskolából. Az országos szponzorációban, a Szeretfilm Stúdió, a Visionteam és az Origo Filmstúdió koprodukciójában készülő játékfilm első forgatási etapja nem valósulhatott volna meg ezen közösségek áldozatos segítsége nélkül – nyilatkozták az alkotó stúdió képviselői.

Fotós: Hegyi Zoltán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában