Helyi kultúra

2023.03.12. 15:00

Életvezetés, életvitel a Veszprém–Balaton térség kulturális életében

A Veszprémi Érseki Főiskola Életvezetés, életvitel a Veszprém–Balaton térség kulturális életében címmel foglalkozásokat szervez a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében.

Napló

A négy alkalomból álló rendezvényeket március 31. és április 21. között, pénteki és szombati napokra hirdetik meg különböző korosztályok számára. A rendezvények helyszíne a Jutasi köztéri EKF-pont. A program keretében elsőként március 31-én Erdélyi Ágnes karnagy tart előadást a Veszprém–Balaton térség kórus- és zenei életéről. Ezt követően az érdeklődők a zeneterápia gyógyító erejéről hallhatnak, amelyet személyes élmény formájában is megtapasztalhatnak. A csoportfoglalkozásokat Fülemile Judit zeneterapeuta vezeti.

Április 1-jén Utassy Beatrix szeniorörömtánc-oktató vezetésével élővé és közösségi szinten megélhetővé válik a tánc felszabadító, örömteli élménye. A szeniortánc kimondottan az idősebb korosztály számára kifejlesztett mozgásforma. Április 14-én az Ezerarcú Nők – Lélekfrissítő meseműhely várja azokat a nőket, akik vágynak arra, hogy lélekben felfrissüljenek egy elfogadó, támogató női körben. Az élőszóban elmondott mesét az alkotó-fejlesztő metamorphoses meseterápia segítségével dolgozzák fel. A mesélő Nagy Kalmár Szilvia meseterapeuta. Egy héttel később az utolsó programra Kaszás Ágnes coach, facilitátor várja a tinédzsereket és fiatal felnőtteket egy problémamegoldó játékra, speciális LEGO-elemek segítségével. A szokatlan kihívás tágítja a gondolkodási teret. A játékosságon keresztül felébresztett kreativitás meglepő felismeréseket hozhat. 

A programokon való részvétel ingyenes, de létszámkorlát miatt regisztrációhoz kötött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában