Táncházzal zártak

2023.05.09. 07:00

Fesztiválozó táncosok lakták be az Agórát

Második alkalommal rendezték meg a Veszprém–Bakony Kamarafesztivált a hétvégén a veszprémi Agórában.

Juhász-Léhi István

II. Veszprém-Bakony Kamarafesztivál az Agórában

Fotó: Nagy Lajos

Kádár Ignác, a Veszprém–Bakony Táncegyüttes művészeti vezetője, a Népművészet Ifjú Mestere, Aranysarkantyú-díjas, aki a seregszemlét nejével, Nagypál Anett koreográfussal álmodta meg, a veol.hu-nak elmondta, a párjával szerettek volna a Dunántúlon egy fesztivált szervezni, mert érzésük szerint a régóban nincsen hasonló. Így aztán tavaly tető alá hozták az elsőt, amin hét együttes volt, míg az idein velük, a Veszprém–Bakony Táncegyüttessel együtt már összesen tizenegyen léptek színpadra. Mint mondta, 15-20 tánccsoport „elférne", de nem türelmetlenek a jövőt illetően.

A művész mesélt arról is, hogy már egy nappal korábban, pénteken este elkezdődtek a zenekari próbák, majd szombat reggel következett a színpadbejárás, a fény- és hangtechnikai beállítások a produkciókkal, egyesével. A délután 2 órai megnyitó után közel háromórás műsorprogram következett, melyet négytagú szakmai zsűri bírált el. Kádár Ignác elárulta azt is, hogy díjkiosztó után – amin a Veszprém–Bakony Táncegyüttest értékelték a legjobbnak –, este 7 órától volt a gálaműsor, a próbateremben pedig még sokáig ment a táncház.

– A produkciók javával abszolút elégedett voltam, igaz, volt egy-két gyengébb, ám olyanok nem voltak, melyek nem illettek ide – hangsúlyozta a szakember, aki mind az utánpótlás, mind a folytatás tekintetében optimista. Szerinte sok a fiatal érdeklődő, de dolgoznak azon, hogy az iskolákban, és az óvodákban is megismerjék tevékenységüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában