Már várta a közönség

2023.05.14. 12:00

Filmvetítés sümegi főszereplővel

A múlt héten kezdődött meg a közösségek hete Sümegen, amelynek részeként a Hat hét című filmet vetítették le a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.

Szijártó János

A Hat hét című film vetítése után a főszereplővel, Román Katalinnal Oszkai Réka intézményvezető beszélgetett a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban

Forrás: szervezők

A filmet már régóta várta a sümegi közönség, egyrészt a nemzetközi fesztiválsikerek, díjak okán, ám leginkább azért volt fontos a sümegieknek, mert a főszereplő egy helyi fiatal tehetség, Román Katalin. Az eddig csak fesztiválokon és egyedi vetítéseken elérhető film tavaly a miskolci CineFest fődíját, idén a legjobb film és a legjobb női főszereplő kategóriájában a Magyar Filmkritikusok Díját nyerte el. 

A téma mindenkit megérintett, hiszen egy gimnazista lány, Zsófi örökbe adja az újszülött babáját, de a jog szerint hat hete van arra, hogy meggondolja magát és visszakérje. A mű ritkán látott hitelességgel mutatja be az adoptálás menetét és a fiatal lány lelki vívódásait. A történetet áthatja a feszültség, Zsófi döntésének nyomasztó kényszere, családi háttere, a csonka családja, lelkileg labilis, alkoholista édesanyja, a húga, akiről neki kell gondoskodnia, a társai, akik előtt titkolnia kell a terhességét, a gyermeke apja pedig elfordul tőle. Csak a sportkarrier jelenthet kiutat számára a nehéz helyzetből. 

A vetítés után Végh László polgármester gratulált a filmhez, külön kiemelve a fiatal sümegi művész tehetségét, amelyre az egész város büszke lehet. Román Katalinnal Oszkai Réka beszélgetett a film után, több más mellett a fiatal színésznő és az általa megjelenített karakter kapcsolatáról, a szerepre való felkészülésről, az élményekről és tapasztalatokról. 



 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában