Négy kórus koncertje Csetényben

2023.06.11. 21:00

Sok szép dalt úgy érdemes előadni, ha sokan éneklik azt egyszerre

A Holitscher-kastély dísztermében Éneklő Ifjúság hangversenyt adott négy iskola kórusa. Csetényi és Jásdról, Bakonybélből, Zircről érkező diákok vidám kórusművekkel, bakonyi népdalcsokrokkal arattak tapsot.

Rimányi Zita

Forrás: Csetényi önkormányzat

Csetényben hagyománya van a dalostalálkozóknak, többször nyert itt bizonyítást, hogy a közös éneklés segít abban, a közeli falvak iskoláiba járók jobban megismerjék egymás – tudtuk meg Marton Tímea közművelődési munkatárs tájékoztatásából. Az összhangzat ezúttal a kastélyban szólalt meg. 

Kerekesné Pytel Anna a zsűri elnökeként az értékelésen kiemelte a gyermekek lelkességét, az arcukról sugárzó boldogságot. Ez azon is múlik, ki tanítja nekik az éneklést, neki magának milyen a zene iránti vonzalma, szeretete. Ezen a kórustalálkozón pedig példaértékű volt a karvezetők igényessége, a gyerekekkel való együtt éneklés örömének megjelenése. Már a diákok is tudják, hogy sok szép dalt úgy érdemes előadni, ha sokan éneklik azt egyszerre, egyedül ilyen élményt nem lehet átélni, ezért szeretnek énekkarba járni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában