Helyi kultúra

2023.06.18. 19:00

Tűzgyújtás, sütögetés és tánc is lesz Hidegkúton

NA

Szent Iván a nyári napforduló ünnepe, a szertartásos tűzgyújtás egyik jeles napja. Hidegkúton, a falu szélén fekvő Kovács-birtokon a háziak már évek óta meghívják barátaikat egy közös ünneplésre. A tűzgyújtás, a kemencés sütögetés, a zene és a tánc elmaradhatatlan része volt az eseménynek. 

Megtudtuk, tavaly elkészült a Kovács-pajta is, ami kiváló helyszínt biztosít koncerteknek, táncmulatságoknak is. Idén június 24-én, szombat este a korábbiaknál gazdagabb program ígérkezik, ugyanis a Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Kovács-pajta nyitott rendezvényt szervez a falubeli és környékbeli érdeklődők számára.

Este 8 órától Koncz Gergely és zenekara Magyarpalatka címmel tart lemezbemutató koncertet. A koncert után tűzgyújtás, közös kürtőskalácssütés lesz az Együtt Hidegkútért Egyesület segítségével. Ugyanakkor a Kovács-pajtában a koncert után táncház lesz a Piros hetes zenekarral hajnalig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában