Programajánló

2023.08.04. 15:00

Elő a táncos cipellőket! Valódi bulivá válik a Jazzpiknik péntek este

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, mennyire várjuk a 11. Paloznaki Jazzpiknik pénteki felhozatalát. Aki nem készült még fel a programokból, annak adunk most egy kis ízelítőt, hogy mi várható.

Horváth Virág

Fantasztikus lazulást ígér a pénteki program is a Jazzpikniken

Fotó: Nagy Lajos

17 órától a Nagyszínpadon már rögtön Andrew J-vel indítjuk a napot, aki nem hagyja, hogy ülve maradjunk. Kedvenc modern jazz előadói Louis Cole, valamint Domi & JD Beck- így szépen belesimul a Jazzpiknik stílusáb, ám mindig van benne egy csavar. Elektronikus fronton James Blake és Thom Yorke, de örök Beatles, Pink Floyd, Bowie, Peter Gabriel, Massive Attack rajongónak is tartja magát. Bármelyik dalhoz nyúl, mindig különlegessé és egyedivé teszi azokat.

Ha már kellőképpen bemelegedtünk, a Dirty Loops koncertjét semmiképpen se hagyjuk ki, szintén a Nagyszínpadon 19:30-tól. A Dirty Loops egy stockholmi, svédországi zenekar, melynek tagjai Jonah Nilsson, Henrik Linder és Aron Mellergård. Átdolgozásaik a jazzt és a jazz fúziót, a gospelt, a funkot, az elektronikát, a popot és a disco-t kölcsönzik. Az izgalmas zenei világ mellett az elbűvölő énekhangot sem szabad figyelmen kívül hagynunk, nem mellesleg látványnak sem utolsó a különc kis banda. 

Az este leginkább várt együttese, és amiért nem lehetünk elég hálásak a 11. Paloznaki Jazzpiknik szervezőinek, amiért elhozták őket a vidékünkre, az nem más, mint a Thievery Corporation.

A Thievery Corporation egy amerikai elektronikus zenei duó, amelynek tagjai Rob Garza és Eric Hilton. A Lebanese Blonde című számuk számos filmzenében szerepelt, köztük a Garden State-ben. Zenei stílusukban keverednek a dub, az acid jazz, a reggae, az indiai klasszikus, a közel - keleti zene, a hip hop és a brazil zene elemei, köztük a bossa nova.

Őrülten jó hangulatra, közös ugrálásra és táncolásra kell számítani, a Thievery Corporation két zenei zsenije várhatóan az év legnagyobb buliját fogja Paloznakra szállítani. 

PROGRAMVÁLTOZÁS

A pénteki programban műsorváltozást jelentettek be a Jazzpiknik szervezői, az időjárás-előrejelzéshez alkalmazkodva korábban kezdődnek a koncertek.

Az augusztus 4-i, pénteki napon a következők szerint alakulnak a koncertek; a Nagyszínpad rendhagyó módon, 16 órától várja a piknikezőket Andrew J Warm-up szettjével. Új időpontban, 17.30-tól a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops pörgeti fel a hangulatot. 19.20-tól az elektronikus zene úttörője, a Thievery Corporation lép fel a MOL Nagyon Balaton Nagyszínpadon. A péntek esti tánchoz idén is Andrew J és Dan Von Schulz, a kihagyhatatlan DJ páros adja a hangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában