Óvják a környezetet

2023.08.02. 19:00

Még zöldebb a Jazzpiknik

Augusztus 3. és 5. között ismét visszatér Paloznakra a Jazzpiknik. Idén még nagyobb energiával óvják a környezetet a fesztivál szervezői.

Horváth Virág

Ahhoz, hogy a butikfesztivál évről évre újra visszatérhessen a dűlőbe, a szervezők kulcsfontosságúnak tartják a zöld törekvések és a fenntartható fesztiválmegoldások integrálását. 

A korábbi évek hagyományát folytatva, a szelektív hulladékgyűjtésben idén is a Zöldövezet Társulás a Jazzpiknik partnere. A fesztiválon a teljes hulladékmenedzsment környezettudatos szervezése, újrahasznosítása, a környezetbarát termékek alkalmazása és a szemléletformálás az egyesülettel közösen valósul meg. Az elmúlt 5 év együttműködése során több mint 170 köbméter hulladékot szelektáltak, ez több mint 18 tonna szén-dioxid-kibocsátás-csökkentést eredményezett a fesztiválnak. 

A Jazzpikniken az évek alatt közös erővel érték el, hogy nincsen eldobható pohár a fesztiválon. Mind a boros-, mind pedig a további poharak zárt betétdíjas rendszerben működnek, visszavételi lehetőséggel a pohárgyűjtő pontokon, melyek újratölthetők. Az egész terület takarítására magyar gyártmányú, környezetbarát terméket használnak a szervezők. Az idei évben már nem csak a „háttérben” lehet találkozni a társulás sárga pólós hulladékmentő csapatának tagjaival: edukációs programmal és Zero-Emisszió standdal készülnek, mely a hulladékgazdálkodás kérdéseit a körforgásos gazdálkodás lehetőségeit mutatja be interaktív játékokkal a fesztiválozóknak. 

Az idei Jazzpikniken különleges programokkal várják a szervezők a kisebbeket; a Gyermekudvarban a Jane Goodall Intézet Magyarország tart játékos workshopokat az állatvédelemre és a környezeti nevelésre fókuszálva. 

A BalatonBike365 négy év turisztikai fejlesztés után, mostantól egy desztináció-menedzsment szervezetként várja a kerékpárturizmus hódolóit a négyévszakos Balaton filozófiájának jegyében. Ehhez a közös ügyhöz keresik a partnereket, így csatlakozik a Jazzpiknik is a fenntartható kezdeményezéshez. A piknik alatt vezetett e-bike túrákat tartanak és kerékpáros megközelítésre ösztönzik a piknikezőket is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában