Szerda esti komolyzenei koncertek

2023.08.04. 09:00

Rézfúvósok remek nyáresti koncertje Szigligeten

A szigligeti "Szerda esti komolyzenei koncertek" programsorozat harmadik előadásaként a Daniel Speer Brass Band kápráztatta el a közönséget az Avasi templomromnál, amelyet sokan "Csonka toronyként" is ismernek.

Szijártó János

Nívós, élvezetes koncertet adott a Daniel Speer Brass Band Szigligeten szerdán este, és a humor sem hiányzott Fotó: Szijártó János

A szép környezetben Balassa Dániel polgármester köszöntője után előbb komolyzenével indított az 1636-1707 között élt német zeneszerző nevét viselő együttes, majd filmzenék, ismert, könnyedebb szerzemények is elhangzottak, és a humor sem hiányzott a műsorból. A változatos muzsikák egyébként is hozzátartoznak a Daniel Speer Brass Band repertárjához, hiszen a zenekar öt évszázad muzsikájából merít. Reneszánsz és barokk művekkel, klasszikus, romantikus, valamint kortárs szerzők, a rézfúvósok standard darabjaival koncerttermekben, templomokban, kastélyokban szerepelnek. 

Fotó:  Szijártó János

A számos sikeres hazai hangverseny mellett többször turnéztak Ausztriában és Németországban, Szlovákiában, szép sikereket értek el Berlinben, Bukarestben, Nürnbergben, Párizsban, Szófiában, Trierben, valamint Stuttgartban, két ízben is. 

Ezúttal Szigligeten egy remekbeszabott koncerttel adtak ízelítőt tudásukból a lelkes közönség nagy örömére. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában