Programok

2023.08.22. 16:00

Utcaszínház fesztivál Kisfaludy emlékére Sümegen

Kisfaludy Sándor szeptemberben látta meg a napvilágot, így szülővárosában Sümegen ez a hónap hagyományosan a költőről szól. A méltó megemlékezés jegyében rendezik meg szeptember 22-24-én a Palotakertben a "Kisfaludy 2023 – utcaSzínház Fesztivál"-t.

Szijártó János

Megszépült Kisfaludy Sándor sümegi szobra a költő születésének 250. évfordulójára, idén háromnapos programsorozattal emlékeznek rá Fotó: Szijártó János

Erről Végh László polgármester tájékoztatta lapunkat. A tematika nem véletlen, hiszen a színházi életre is nagy hatással volt a költő, jelentős szerepet játszott a balatonfüredi színház megvalósításában. Az esemény igazi csemege azok számára, akik szeretik az irodalmat, a színházat, a könnyűzenét, a táncot, az alkotóművészetet és a közösségi programokat.
Mint megtudtuk, 22-én, pénteken a Kisfaludy Emlékház udvarán összművészeti megnyitóval veszi kezdetét a rendezvény. Neves alkotók, néptáncosok, örömtáncosok és zenészek veszik birtokba Kisfaludy szülőházát.
A szervezők cseppnyi Provence-t varázsolunk a költő szülőházába, ahol települési értékek, művészek és művészet, kultúra, zene, színház, irodalom és gasztronómia kerül fókuszban, kellemes beszélgetésekkel fűszerezve. Itt kiállításokkal és helyi gasztronómiai különlegességekkel is megismerkedhetnek a
vendégek. Este az Újvidéki Művészeti Akadémia előadása várja a közönséget.
Szombaton utcaszínházzal és Kisfaludy szüreti forgataggal várják az érdeklődőket, akik fúvószenekarokkal, néptáncosokkal, borlovagokkal, lovasokkal és a helyi közösséggel ünnepelhetnek együtt és bepillanthatnak Kisfaludy badacsonyi szüretébe.
Vasárnap délután utcaszínház, bábszínház vár mindenkit, előadások után Berecz András mesél. A rendezvényt a Broadway Tánccsoport „Napot hoztam csillagot” című Omega táncszínháza zárja, ahol közreműködik Kautzky Armand Jászai Mari-díjas érdemes művész és Tóth Fanni táncművész. Az ingyenes rendezvény a Európa Kulturális Fővárosa támogatásával valósulhat meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában