Zene

2023.08.30. 14:00

Zongorát adományozott Hegymagasnak a zenetörténész

Zongorát adományozott Hegymagasnak Mácsai János zenetörténész, amelynek ünnepélyes, koncerttel egybekötött átadására még a viharos időjárás ellenére sokan látogattak el a kultúrházba kedden este.

Szijártó János

Egy régi, családi tulajdonban lévő, eladott, majd visszavásárolt és felújított zongorát adományozott Hegymagasnak Mácsai János zenetörténész Fotó: Szijártó János

Az érdeklődőket Gyurka Miklósné polgármester fogadta, s beszédében köszönetet mondott az adományozónak a szép, felújított hangszerért. Mácsai János zenetörténész, hangszer-restaurátor - aki egyébként Mácsai István festőművész fia és Mácsai Pál színművész bátyja - elmondta, hogy a színpadon látható szép zongora régen családjuk tulajdonában volt. Majd egy költözés során, helyhiány miatt eladták, aztán sok év után ismét a látószögébe került a hangszer. Visszavásárolta, felújította és miután néhány éve már Hegymagason is van érdekeltsége, ahogy ő fogalmazott, "bebíró", az önkormányzatnak ajánlotta fel. A település természetesen örömmel fogadta a gesztust, s amint azt a teltházas program is bizonyította, jó helyre került.

Gyurka Miklósné polgármester köszönti a résztvevőket Fotó: Szijártó János

Természetesen a beszédek után maga a zongora is szóhoz jutott, egy igaz tehetség, Kiss Károly László zongorista, zeneszerző keze által. A virtuóz játék és a remek hangzás többször is tapsra ragadtatta a lelkes közönséget. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában