Négy féléves képzés

2023.09.10. 19:00

Elkezdődött az oktatás az Ajka Kampuszon

A műszaki mérnökasszisztens felsőoktatási szakra felvételt nyert hallgatóknak tartott tájékoztatót Utasi Anett kampuszigazgató és Gál Balázs oktatási igazgató, amellyel megkezdődött a Pannon Egyetem Ajka Kampuszán az oktatás.

Tisler Anna

Utasi Anett és Gál Balázs tartotta a tájékoztatót

Fotó: Tisler Anna

Másnap, szeptember 9-én reggel 8 órakor a 39 felvételt nyert hallgató megkezdte a négy féléves képzését, amelyből az első hármat oktatással, a negyediket szakmai gyakorlaton töltik. A hallgatóknak pénteken délután és szombaton egész nap tartják az előadásokat. A műszaki képzésen többek között matematika, fizika, kémia, informatika, anyagismeret, munkavédelem, gépgyártástan, szenzortechnika szerepel a tantárgyak között, de tanulnak kommunikációt is. A hallgatók életkora vegyes, a nemrég érettségizettől az ötvenen felüliekig. 

Utasi Anett kérdésünkre elmondta, hogy az oktatók a Pannon Egyetem szakemberei lesznek, akik Veszprémben a nappali tagozatosokat is oktatják. 

A piaci igényekhez igazodva 2024-ben újabb szak, a programtervező fejlesztő asszisztens végzettséget adó felsőoktatási szakképzési szak indítását tervezik, amely engedélyeztetése folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában