Ukrán klasszikus

2023.09.02. 17:00

Függetlenségi nap, mise és keresztelő

A Dnipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület a Jézus Krisztus színeváltozása egyházi ünnep alkalmából szentmisét és ünnepi koncertet szervezett augusztus 27-én Ukrajna függetlenségének 32. évfordulója tiszteletére Veszprémben, az Érseki Főiskola kápolnájában a városunkban élő, dolgozó ukrán közösség részére.

Jákói Bernadett
A pravoszláv szokásoknak megfelelően celebrált misét keresztelő, majd koncert követte
Forrás: Jákói Bernadett

A hívek Volodimir atya által vezetett istentiszteleten vettek részt, majd hagyományos pravoszláv ceremónia szerint megáldották a kosarakba helyezett terményeket. A ceremóniát követően egy újabb, a kápolnában immár a második alkalommal szervezett keresztelőre került sor. Egy ukrán család kisgyermeke, Olekszandr keresztelőceremóniája következett, aki a keresztségben a Volodimir nevet kapta. A függetlenségi nap évfordulójának megemlékezése az ukrán himnusz közös éneklését követően az ukrán származású Vihula Mihajlo gitárművész és Okszana Korpovics énekes-előadó koncertjével folytatódott. Közismert örökzöld ukrán klasszikus zene és népdalok csendültek fel gitárkísérettel, melyeket a közönség együtt énekelt a művészekkel. A megemlékezés Veszprém önkormányzatának és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatásával valósult meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában