Helyi kultúra

2023.09.01. 14:00

Papírfonás workshopok Tésen

Szeptember 2-án és 9-én, mindkét szombaton 10 órától a papírfonás mesterfogásait bemutató műhelyfoglalkozásra invitálják az érdeklődőket a Tési Pajta Eklektika programsorozat szervezői a tési Faluházba.

Az előadó és gyakorlatvezető a téma kiemelkedő hazai szakértője, Buzásné Lázár Anna lesz, aki lépésről lépésre vezeti végig a jelentkezőket a papírfonás alapjain, akik így akár életük első művét is megalkothatják, de hasznos instrukciókra és technikájuk tökéletesítésére számíthatnak tőle a gyakorlottabbak is.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében kerül megrendezésre a Tési Pajta Eklektika nevű programsorozat, amely október 7-éig az ősz szinte minden hétvégéjére izgalmas elfoglaltságot kínál. A település a saját művészeti águkban kivételeset és maradandót alkotó nyolc magyar művész, szakértő bevonásával olyan kreatív-foglalkozásokra invitálja az érdeklődőket, ahol profik instrukcióit és mozdulatait követve könnyedén sajátíthatók el az adott művészeti tematika mesterfogásai.

Tés célja a programsorozattal, hogy a hagyományokat tisztelő fiatal és idős nemzedéket aktívan bekapcsolja a művészetekbe, kultúrába, hogy együtt és hasznosan töltsék el a szabadidejüket. A turizmus zajától távol működő modern Pajták a helyi kulturális életnek lendületet adó miniközpontok, amelyek az ízlésformálás, az eleven hagyomány és az innováció otthonaiként a kortárs kultúra értékeit összekötik a hely szellemével. Idén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programban 23 településen 29 Pajta-helyszín vesz részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában