Helyi kultúra

2023.10.31. 19:00

Kézműves készülődés Márton napjára és adventre

A Káli Kövek Közhasznú Alapítvány megalakulásakor több célt is kitűzött maga elé. Egyrészt a közösségi kulturális hagyományok, értékek ápolására és a művelődésre szerveződő közösségek segítését. Másrészt azt, hogy a helyi közösségi terekbe színvonalas programokat hozzanak, ezzel is hozzájárulva a térség, a Káli-medence kulturális életéhez.

Az alapítvány munkatársai kezdetektől fontosnak tartották, hogy irodalmi és képzőművészeti rendezvényeiken helyi művészek is bemutatkozhassanak. Nagyon sok tehetséges alkotó él a Káli-medencében, de a szervezők emellertt feladatuknak érzik az "utánpótlás-nevelést" és a következő generáció tehetségeinek felkutatását is. Ezért hirdetett az alapítvány már két alkalommal rajzversenyt környékbeli gyerekeknek és ezért szerveznek rendszeresen kézműves foglalkozásokat, táborokat. Így lesz ez november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap, mindkét nap 14 órai kezdettel, amikor már a Márton-napra és az adventre készülhetnek azok, akik ellátogatnak Kékkútra a Kőkút Kert vendéglőbe, ahol Oláhné Kungler Edit segítségével alkothatnak csodákat gyerekek és szüleik. A rendezvényen való részvétel - a vendéglő és a Veszprém-Balaton EKF 2023-nak köszönhetően - ingyenes. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában