Kiállítás

2023.10.03. 14:00

Szimbólumok és drámai elemek a képeken

Huszti László művésztanár képeiből nyílt kiállítás Badacsonytördemicen a szombati családi napon.

Szijártó János

Huszti László képzőművészeti munkásságát és képeit Baranyai Zoltánné mutatta be, majd munkáiról maga az alkotó is beszélt az érdeklődők örömére

Fotó: Szijártó János

A faluház nagytermében Horváth Zoltán polgármester köszöntője után Baranyai Zoltánné, a Színvonal Alapfokú Művészeti Iskola címzetes igazgatója nyitotta meg a tárlatot. Mint mondta, a bemutatott alkotásokból jól látszik, hogy Huszti László képzőművészeti munkáit elsősorban a természeti táj, a családi élet, valamint a munkásságát körülvevő szellemi, társadalmi közeg inspirálja. Az inspirációk és élettapasztalatok által megfogalmazott műveket az igazgató asszony három téma köré csoportosította. Az itteni környezet, a balatoni táj szépségét, sokszínűségét kifejező lírai akvarellekre, a lakókörnyezet, a kirándulóhely élményét beépítő vegyes technikájú alkotásokra, valamint azokra a művekre, amelyek Huszti László személyes értékeit, eszméit, erkölcsi, etikai hitvallását tükrözik. 

– Képzőművészeti kifejezési eszköztára a pontokkal, vonalakkal, tónusokkal létrehozott egyedi grafika és a színekre, foltokra épülő akvarell technika, amely az alkotások egy részén egyneműen jelenik meg, máshol viszont a két kifejezési eszköz egymást erősítve fejezi ki a közölni kívánt tartalmat. Illusztratív jellegű munkáiban fontos szerepet kapnak a képi szimbólumok, a lírai és drámai elemek, alkotásai a vizualitás elemeivel kifejezett elbeszélések, költemények – fogalmazott beszédében Baranyai Zoltánné.

A tárlat megnyitóján fellépett Steer Attila néptáncos, zongorán játszott Pák Emma, míg az alkotó, Huszti László bemutatta kiállított műveit az érdeklődőknek, majd ukulele tudásából is adott némi ízelítőt a lelkes közönségnek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában