Parasztvacsora dallal, verssel, muzsikával

2023.11.29. 07:00

A Petőfi 200-emlékév jegyében közösségi összefogással készült zenés premierrel kedveskedtek Aszófő lakóinak

Kellemes kultúrkocsma-hangulatban telt a Borban az igazság, borban a vigasz című zenés színpadi bemutató az Aszófői Kultúrházban. A Dallamvilág Zenés Színpad tagjai ezúttal a Petőfi 200-emlékév alkalmából készült őszi évadzáró bemutatójára a hétvégén.

Jákói Bernadett

Fergeteges sikert ért el a zenés pódium bemutatója, igény van az ismétlésre is Fotó: Jákói Bernadett

– Különlegesség, hogy az előadás a település generációs közösségének lelkes összefogásával, a díszletek gyűjtésből és saját készítésben valósultak meg – árulta el Nagy Annamária, a Dallamvilág Zenés Színpad társulatának művészeti vezetője, a műsor ötletadója és rendezője. Egy ilyen nagyszabású produkció színpadra állításához több hónapos előkészület szükséges. Korhű helyszínt kialakítva szólt a muzsika, citerások pengették a vidám bordalokat, a közönség mindvégig aktív résztvevője volt az előadásnak. A vendégsereg a hangulatos fapados parasztvacsora közepette a műsor végére összeállt egy kis ünnepi össztáncra, dalolásra. 

Meg nem szűnő tapsvihar kísérte a jeleneteket, a talpak alatt izzott a táncparkett, a helyi lakosság és a környék sütőasszonyai segítségével készült szeretetsütemények is hamar elfogytak. 

– Miért csináljuk ezt? A nehéz időszakokat megélő társadalom, a munkahelyi, családi gondok mellett, muszáj, hogy kis időt tudjunk fordítani arra, hogy szórakozzunk. Hogy felhőtlenül jól érezzük magunkat. Eggyé vált a két közösség, faluvégi kurta kocsmává vált az egész tér. Felálltak és táncoltak, énekeltek a színpadi szereplőkkel együtt. Ez a lényeg, hogy olyat tudjunk nyújtani, amire a megfáradt, dolgozó emberek eljönnek. Hogy mosolyt lássunk az arcokon, nevessenek, énekeljenek, táncoljanak. Ezért szeretnénk mi, a Dallamvilág Zenés Színpad társulata ilyen műsorokat létrehozni, hogy megadhassuk ezt a közönségnek. A mai világban bizony nagy szükség van rá. Egy közösséggé vált a kicsiny falu. Hiszen megálmodtam én már a Kis herceget, A szerelmes szíveket, a Dallamok szárnyánt, A színház az egész világot, A Kormorán dalok gyerekhangont, és mindegyik musical vagy előadás hatalmas siker volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy mindegyik előadást többször kellett bemutatni, volt, amelyik nemzetközi aranyat hozott a csapatnak, volt, amelyiket telt ház előtt mutathattuk be a veszprémi Agórában, és volt, amelyik megért 45 bemutatót az ország településein. És most, hogy újra ilyen sikerünk volt, én álmodom tovább.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában