Hangár-koncert az Expressszóban

2023.11.30. 18:00

A veszprémi BB King és Billie Eilish

Katartikus pillanatok, inspiráló izgalom és igazi áttörések kísérték tegnap a Hangár Könnyűzenei Központ félévi koncertjét. Szerdán az Expresszó színpadán fiatal tehetségek, lelkes tanárok, talán a jövő popcsillagai mutathatták meg magukat, sokan közülük először. A zúzós rocktól az érzékeny pop-balladákig volt minden, de az este legmegkapóbb pillanatait a diákok megcsillanó tehetsége adta.

Veol.hu

Fotó: Pesthy Márton

Megtelt Veszprém egyik legnívósabb zenei helyszíne, az Expresszó, a fellépők szeretteivel és fiatal közönséggel, akik a a Måneskin, Majka és Olivia Rodrigo számait élvezhették, társaik előadásában. “A nagy színpad, a profi hang- és fénytechnika olyan inspirálóan hatott a fellépőkre, hogy hatalmas meglepetéseket, olykor katartikus pillanatokat okoztak nekünk” osztotta meg a Hangár vezetője, Ladányiné Cz. Nagy Zsófia.

A veszprémi zenesuli és az ott tanuló több mint száz diák a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa zenei fejlesztési programjának, a Hangjátéknak köszönheti az inspiráló élményt, és a karrierhez nélkülözhetetlen tanulás lehetőségét. Ez volt a Hangár ötödik féléve, amikor a diákok éneklést, stúdióismereteket vagy hangszeres tudást sajátíthattak el.

Fotó: Pesthy Márton

A Hangár nem csak tantárgyaiban más mint egy hagyományos zeneiskola, a tanárok és a diákok is közösségként tekintenek rá, ami a tegnapi koncerten is tapintható volt. “Az estét átjárta a támogató közeg energiája, mely a közönségből, a zenésztársakból, tanár kollégákból áradt” - írta le az este hangulatát Ladányiné Cz. Nagy Zsófia.

A Zene Városa címet 2019-óta viselő Veszprém a zeneiskolával magával a Hangjáték projekttel, új helyszínekkel, fesztiválokkal és szakmai segítséggel is támogatja a zenélni vágyók és profi zenészek közösségét. Ahogy a félévzáró koncert is megmutatta, a zenélés lehet a város egyik erőssége, tehetség akad bőven.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában