Hangadók jubileum

2023.11.26. 14:13

Dalok szeretetről, utazásról, mindennapokról – Ajkán koncertezett a Hangadók zenekara

Fennállása 15. évfordulóját ünnepelte a Molnár Gábor Műhely Alapítvány Hangadók zenekara november 25-én este.

Tisler Anna

A telt házas jubileumi koncerten Hidasi Réka, Kis Lukács, Süle Zsolt és egy régi Hangadók-tag, Tróbert Eszter is fellépett

Fotó: Gyarmati László / Napló

A fogyatékossággal élő zenészek nagy népszerűségnek örvendenek, már országos ismertségre tettek szert. Ajkán gyakran lépnek fel, és legtöbbször megtöltik a teret. Az elmúlt másfél évtizedben változott a tagság egy része, a társadalmi környezet, ám van, ami ami állandó: a közönség szeretete, lelkesedése. Az alapítók közül ma már csak Zemán János, Kemenczky László és Imre Csaba zenél a Hangadókban, Pallagi Attila zenekarvezető 2012-ben csatlakozott. Jelenleg tag még Sulyok László, Dejcző Eszter, valamint külső segítőként Hidasi Patrik. 

A népszerű feldolgozások mellett saját dalokat adnak elő, amelyeket Pallagi Attila ír, vagy a tagokkal együtt közösen szereznek. A szerzemények arról szólnak, amit a zenészek a mindennapjainkban megélnek, a szeretetről, az utazásról. 

Utazásban, élményben, szeretetben bőven van részük, hiszen már felléptek Hollandiában, Írországban, Ausztriában és Szlovéniában. Magyarországon is sok helyre hívták őket. Pallagi Attila elmondta, hogy a zenekar tagjai az állapotuk miatt sok mindenből kimaradnak, ezért különösen fontos nekik a zenekar adta életcél. A koncertszezonon kívüli időben, októbertől áprilisig hetente egyszer próbálnak, szezonban pedig gyakran turnéznak. Mindannyian dolgoznak, sűrű az életük. A telt házas jubileumi koncerten Hidasi Réka, Kis Lukács, Süle Zsolt és egy régi Hangadók-tag, Tróbert Eszter is fellépett. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában