Színház

2023.11.22. 08:00

Elindult a Pegazus-évad

Az Animália címet viselő zenés állatkerti olimpiával elindult a Pegazus Színház 19. évadának első bábszínházi bérletes sorozata. Az új darab nyelvezetében, zenéjében, játékstílusában mai modern, lendületes játék, ezért is arat nagy sikert a gyerekek körében.

Haraszti Gábor

Modern, lendületes játékkal indult a Pegazus évada Fotó: Haraszti Gábor

Szárnyasok és szárnyatlanok, Egy, két, há', négy, s többlábasok! Kezdődjék a küzdelem, legjobbé a győzelem! Aki erre nem való, legyen abból szurkoló! Ha ügyes vagy, s persze fair play, érmed arany, nem ám snassz pléh! Szedd a lábad, hajrá, rajta, startra fel, s a diadalra! – olvasható a darabhoz kapcsolódó felhívás, s valóban, az állatkerti olimpiából – melynek főhőse egy csiga – majmok, víziló, fókák, béka, strucc, pingvin sőt még maguk módján a lajhárok is kiveszik a részüket. Sarkadi Nagy László, a modern mese írója, s a belőle született előadás tervezője, rendezője elmondta, az Animália egy vidám, zenés bábburleszk.

Fotó: Haraszti Gábor

– A középpontban egy állatkerti olimpia áll – mesélte az író. – Sok ének, sokfajta állat és mozgásrendszer jelenik meg benne, az epizódokat erősen karakteres jellemek tarkítják. A visszajelzések pozitívak, úgy látom, hogy a gyerekek nagyon szeretik, nemcsak Pápán, hanem a vármegyei és régiós településeken is nagy sikerrel játsszuk. Bérletes rendünkben több mint ötezer gyermek láthatja az előadást december közepéig – fogalmazott Sarkadi Nagy László.

Fotó: Haraszti Gábor

Hozzátette, sűrű hetek előtt állnak, hiszen az előadás-sorozat mellett színházukban megkezdődött a kilencvenórás, akkreditált bábcsoportvezetői képzés, emellett szakmai napot is tartanak, és az idei évadban is várják a családokat a Pegazus-karácsonyra. Az előadást Rózsás Anna, Gál Csenge és Végh Zsolt játssza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában