Minőségi gyerekprogramok

2023.11.30. 17:14

Új hely, új lendület: a Kabóca Bábszínház is várja az ünnepeket

A Deák Ferenc utcai új otthonában tartott sajtótájékoztatót csütörtökön a Kabóca Bábszínház. Szó esett a jövőbeli tervekről csakúgy, mint az évad további folytatásáról is.

Juhász-Léhi István

Célul tűzték ki, hogy a gyerekes családok számára fontos találkozási helyet alakítsanak ki a városban

Fotó: Nagy Lajos / Napló

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere köszöntötte a részvevőket. Elmondta, amikor a tájékoztató mai helyszínét, az új rendezvényközpontot megálmodták, azt tűzték ki célul, hogy egy olyan főként a gyerekes családok számára fontos találkozási helyet alakítsanak ki a városban, ahol egy kicsit szabadjára lehet engedni a kisebbeket – nemcsak a mozgásukban, hanem a gondolkodásukban is. Szerinte azzal, hogy a veszprémi vár tövében él tovább a Kabóca Bábszínház, a vizuális környezet is minőségi ahhoz, hogy egészséges, és pozitívan fejlődő generációk nőjenek fel. Hangsúlyozta, Csipkerózsika-álmából ébredt fel a bábszínház, amely fel fogja ébreszteni a veszprémi gyerekeket és a családokat is.

Markó Róbert igazgató először az adventi programjaikról számolt be. Elmondta, a Kabóca Bábszínháznak lett egy önálló, saját épülete, amit igyekeznek megtölteni tartalommal és programmal. Beszélt más mellett arról is, hogy az intézmény szeptembertől májusig, az iskolakezdéstől a gyereknapig minden szombaton délelőtt 10 órától matiné-előadást tart a közönségnek. Nagyszerű kezdeményezés lesz december 15-én a veszprémi gyerekek karácsonyfája nevű program. A bábszínház kertjében lesz egy nagyméretű karácsonyfa, melynek kapcsán arra kérték a veszprémi és Veszprém környéki óvodákat és általános iskolák alsó tagozatait, hogy készítsenek karácsonyfadíszeket. Ugyanakkor a bábszínház történetében először meghirdették a karácsonyi bérletet. Sőt, a Pápai Pegazus Színház egyik igazgatójának, Sarkadi Nagy Lászlónak a több mint 6000 darabból álló mackógyűjteménye is látható lesz.

Életre hívták a Kabóca patrónus programot is, melynek keretében cégeket, magánszemélyeket, civil szervezeteket kerestek meg azzal a szándékkal, hogy bérletvásárlással támogassák azokat a gyerekeket, akiknek lenne igényük a kultúrára, de anyagi keretük nem jut rá. Ez a program jelenleg is fut, várják a felajánlásokat. Mindezek mellett januártól elindít a Kabóca egy felnőtteknek szóló bábszínházi előadássorozatot, mert hiszik, hogy a bábszínház az nem egy korosztály, hanem egy műfaj. Minden hónap utolsó hétfőjén este 7 órakor fognak játszani egy-egy előadást, olyanokat, melyek nem feltétlenül a könnyű szórakoztatást célozzák meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában