Előadás

2023.11.29. 13:00

Nemzetközi szinten is megállták a helyüket a tapolcai zenészek

A Zágrábban rendezett Flauta Aurea 8. Nemzetközi Fuvolaversenyen Király Alex (fuvola) és testvére, Király Emőke (hegedű) kamara kategóriában második helyezést ért el, ezzel is bizonyítva, hogy a nemzetközi színtéren is megállják helyüket.

Szijártó János
Király Emőke és testvére, Király Alex édesapjukkal, felkészítőjükkel, Király Lajossal a verseny után Fotó forrás: Járdányi Pál Zeneiskola

A Flauta Aurea Nemzetközi Fuvolaversenyen több mint tíz ország fuvolistái mérettették meg magukat, öt korcsoportban és három kategóriában (fuvola, piccolo és fuvolás kamara). Király Alex, a Tapolcai Járdányi Pál Zeneiskola fuvola szakos növendéke Jeunesse A kategóriában versenyzett, ahol szép előadásával sok dicséretet és értékes tapasztalatokat gyűjtött. Majd testvérével, Király Emőkével (a Szombathely Művészeti Szakgimnázium 9. osztályos tanulójával) kamara kategóriában az előkelő második helyen végzett, és ezzel együtt meghívást kaptak a pár nappal később rendezett gálahangversenyre, ahol ismételten nagy tapssal jutalmazták előadásukat. A gyerekeket Király Lajos (fuvola) és Szabó-Radványi Dóra (hegedű) készítette fel, a zongorakísérő Király Emőke Mária volt.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában