Dalok és táncok a legkisebbektől

2023.11.14. 14:52

Vidám Márton napi készülődés Devecserben

A devecseri Kis Tulipán Gyermek néptánccsoport Márton napi lámpás felvonulással ünnepelte a hagyományokat a napokban. A gyerekek lelkesen vonultak végig az utcákon, lámpásaik fényével kivilágítva az utakat, miközben vidáman énekeltek és táncoltak.

Veol.hu

Változatos program várta a gyermekeket

Forrás: Olvasó

Az eseményt egy közös kézműves foglalkozással indították, ahol Tiba-Kuczi Zsanett néptáncoktató vezetésével és a szülőkkel együtt díszítették és formázták a gyerekek a saját kis lámpásukat, ami színes és vidám látványt teremtett a felvonuláson. Miközben a gyermekek szüleikkel alkottak, meghallgathatták Szent Márton történetét, aki példaképként áll jócselekedeteivel mindannyiunk előtt, és bepillantást nyerhettek a Márton napi hiedelmekbe, szokásokba. A tevékenységen nagyon sok gyermek és szülő részt vett, volt, ahol anya-apa-nagyszülő-testvérek is eljöttek, sok szép lámpás készült.

A kézműveskedés után kicsik, nagyok, gyerekek, tesók, anyukák, apukák, jócselekedeteket szimbolizáló lámpásokkal a kezükben vonultak az utcán, a felvonulás közben dalra fakadtak, mondókáztak, mely nagyon jó hangulatot varázsolt. A felvonulást egy fergeteges táncház zárta, ahol kicsik és nagyok együtt táncolhatták el a már jól ismert libás táncaikat.

A Márton napi rendezvény nem csak ünnepi hangulatot hozott a résztvevők közé, hanem segített megőrizni és átadni a hagyományokat a következő generációknak. Az esemény sikerét a közös öröm, a kreativitás és a közösség ereje határozta meg.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában