Ünnepre hangolódás

2023.12.06. 09:00

Advent a Dózsavárosban

A Dózsa, a Csikász és az Őszidő Nyugdíjasklub tagjai által előadott karácsonyi irodalmi összeállítás volt a műsor a Dózsavárosi Baráti Kör által szervezett első adventi alkalommal, amikor a koszorún felgyulladt az első lila gyertya.

Őrsi Ágnes

Összegyűltek a városrészben élők

Forrás: szervezők/Halmosi János

Idén is advent minden vasárnapján délután öt órára várja a civil szervezet a városrész lakóit ünnepelni. A nyugdíjasklubok szereplése után, december 10-én a Vadvirág óvoda ad műsort, a harmadik gyertya meggyújtásának napját, december 17-ét a Dózsa-iskola tanulói teszik emlékezetessé, december 22-re pedig a szervezők, a Dózsavárosi Baráti Kör tagjai készülnek meglepetéssel. A betlehemes ház előtti karácsonyfa felállítását december 15-én délre tervezik, az ünnepi műsort pedig aznap délután öt órára, utána süteménnyel, teával, forralt borral. 

A városrész lakóinak életében hosszú évek óta várva várt események ezek a délutáni találkozók, amikor – kiszakadva a szokásos tevékenységekből – ráérősen, örömmel nézhetik, hallgathatják meg a közösségek produkcióit, majd pedig gyertyafény mellett hosszan beszélgethetnek az ismerősökkel. Ez az a hangulat, ami az ideköltözött fiatal családokat is a Dózsa térre vonzza a karácsony előtti hetekben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában