Kiállítás

2023.12.09. 20:00

Elvarázsoló látvány a tarjáni templomban

A település római katolikus templomában nyílt meg a tapolcai alkotó, Sütő György legutóbbi kiállítása.

Tóth B. Zsuzsa

Döbrentei Ildikó, Levente Péter, Sütő György és Sütő-Németh Hajnalka a megnyitót követően Fotó: szervezők

A megnyitón Levente Péter színész, rendező és felesége, Döbrentei Ildikó grafikusművész méltatta a festő alkotásait. Amint elmondták, érdemes megnézni az alkotó képeit, valamint azt a videófelvételt, amelyen nyomon követhető, hogy miként készülnek az alkotások. Meglepően sok felületre lehet dolgozni az airbrush technikával. Ő leginkább a vásznat részesíti előnyben, fehér vászonra fújja a porlasztott festéket. Előbb egy halványabb réteggel kezdi, majd lassan, fokozatosan alakul ki a kép, a szemünk láttára varázsolja oda. Egészen más a hatása, mintha ecsettel festené. Bár látszatra némelyik alkotása nagyon hasonlít a fotókhoz, ahogy vallja: sosem törekedett a fotórealisztikus ábrázolásmódra. Inkább az emberi lélek érzéseivel foglalkozik.

– Férjemmel, Levente Péterrel néztük végig az itt kiállított képeket, amelyek mindegyike erős hatással van az emberre. A témával való lelki azonosság igaz, de a képek formailag erősen emlékeztetnek a fotórealizmus eszköztárára. Sütő György gazdag kiállítási anyaggal jelentkezett az idei évben, nagyon sok helyen bemutatkozott. Felesége végzi mellette a menedzseri munkát, György pedig egy idősek otthonában tevékenykedik főállásban. Munkája biztosan sok energiát vehet el, de egy gazdag lélek sokat is épülhet ebből. Szeret arcokat festeni, kedveli a szimmetriát. Alkotásai egy számomra eddig ismeretlen technika formai és tartalmi, szép megvalósulásai – vallotta Döbrentei Ildikó. 

Tarján település római katolikus templomában nyílt meg Sütő György legutóbbi kiállítása Fotó: szervezők 

Az alkotó, Sütő György úgy fogalmazott, megtisztelő számára, hogy bemutatkozhat munkáival. Megköszönte a jelenlevőknek a részvételt és a kiállítás szervezőinek a bemutatkozási lehetőséget. Beszédében az airbrush technikát mutatta be, a ceruzaméretű festékszóró eszközzel való festésről szólt, és elárulta, hogy az emberi érzésekből, a legféltettebb, legalapvetőbb érzelmekből inspirálódik. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában