Programokkal készülnek

2023.12.06. 18:00

Hamarosan megnyitja kapuit a Petőfi-ház Pápán

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Pápa város önkormányzata 130 millió forintos Top-pályázati támogatást nyert el a Petőfi utcai Petőfi-ház felújítására, mely a jövőben látogatóközpontként funkcionál. A projekt a befejezéséhez közeledik, a Petőfi-ház népszerűsítésére elsőként a sajtó munkatársainak mutatták meg az épületet és szolgáltatásait, majd pedig a járás pedagógusai kaptak ízelítőt a tervezett múzeumpedagógiai programból.

Haraszti Gábor

A sajtó munkatársai az iskolapadba is beültek

Fotó: Haraszti Gábor

A sajtó képviselőinek Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető ismertette a beruházás infrastrukturális elemeit. Felidézte a felújítás műszaki tartalmát és a projekt céljait. Martonné Csom Adél múzeumpedagógus arról tájékoztatta az újságírókat, hogy milyen programok fogadják majd az idelátogatókat. Beszélt a foglalkozások tematikájáról, Petőfi korának oktatási módjairól, és arról, hogy mit tudnak ebből megjeleníteni a mai kor gyermekeinek. 

Programokkal is készülnek
Fotó: Haraszti Gábor

A pedagógusoknak szervezett rendezvényen a résztvevők megtekintették a kiállítótermet, Petőfi egykori szobáját, majd részt vettek egy korabeli iskolai foglalkozáson. A cél az volt, hogy – megismerve a ház szolgáltatását – élményeket szerezzenek, és aztán majd diákjaikat is elhozzák a Petőfi-házba. A programon a pedagógusok maguk is 19. századi diákká váltak, és lelkesen vettek részt az órai munkában, melynek témája természetesen Petőfi pápai élete volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában