Elismerés

2023.12.20. 15:00

Pápai a legszebb jászolok között

A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) által szervezett 30. Betlehemi jászol kiállításon a Szent István Bazilika Lovagtermében több Veszprém vármegyei pályázó remeke is látható.

Tóth B. Zsuzsa

A Magyar Kézművességért Alapítvány által szervezett 30. Betlehemi jászol kiállításon több Veszprém vármegyei pályázó remeke is látható

Forrás: archív

Az esemény nem csupán egy kiállítás, hanem művészeti kavalkád, ahol 130 kiváló művész 150 egyedi alkotásával tiszteleg a karácsony misztériuma előtt. A kreatív alkotások méltóságteljesen ábrázolják a karácsonyi ünnep jelentőségét, és a látogatóknak lehetőségük nyílik elmerülni a művészetek gazdag világában. Az idei kiállítás három különleges alkotást emel ki, amelyek emlékezetes pillanatokat elevenítenek meg. Köztük Kovács Éva pápai rézműves alkotása az „Őrző és Szent család”. De a korral haladva látható a tárlaton Lego-jászol, betlehemi lámpaszobor, különféle tűzzománc és agyagművek, kerámiák mutatkoznak be és babakészítő, keramikus, ikonfestő szintén pályázott. 

 Az alkotások január hetedikéig tekinthetők meg, minden nap reggel 9-től délután 17.30-ig.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában