Diákok kisfilmsorozata

2023.12.21. 21:00

Tánc az állomáson – Így lesz zenegép a zirci vasúti jegyautomatából (videó)

Zirci gimnazisták egy csoportja a kisváros vasútállomását tartja helytörténeti érdekességnek, ott forgatták kisfilmjüket, a helyi művelődési ház felhívása nyomán. A főszereplő bedobja a pénzérmét a jegyautomatába és az retró zenegéppé válik, a lány táncra perdül – ez a forgatókönyv. Nézzék meg az eredményét!

Rimányi Zita

Mi arra lennénk kíváncsiak, hova lehet eltáncolni ilyen gépből kapott jegyekkel, meddig visznek vele a vonatok és azokon is lesznek-e hasonló meglepetések, átváltozások, időugrások. Azt viszont tudjuk, hogy a kisfilm miért készült el. 

A zirci Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB hirdette meg felhívását, fiatalokat vont be az alkotófolyamatba, aminek eredménye egy kisfilmsorozat a bakonyi kisvárosról. A videóblog első részei már meg is jelentek. Az állomástáncot tartalmazó rész címe: Jazz Do It. A projektet a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában