Kortárs kiállítás

2023.12.06. 17:00

Természet ihlette festmények a dámfarm szomszédságában (képgaléria)

Mostanában nemcsak a legendás forrás és a dámfarm miatt érdemes ellátogatni Zirc-Szarvaskútra. Adventi kiállítás és vásár tekinthető meg itt, jórészt olyan kortárs alkotások, amelyeket a természet ihletett.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Az ablakon túl havas táj látszik, az ablak előtt hóval betakart fenyves a hegyekben, egy képen, úgy, ahogy a művész látja. A festőállványra helyezett alkotás előtt hóval kapcsolatos élményeiket és a műről eszükbe ötlő emlékeiket felidéző nézelődők. Épp ez volt az egyik célja a szarvaskúti új konferenciateremnek, hogy a találkozások helyszíne legyen. Ezt ösztönözve a Hotel Szarvaskút és Kemencés Étterem a MűvészTerem alkotóival összefogva rendezett itt tárlatot. Az adventi időszak megéléséhez járul hozzá a művészetnek ez a formája. 

A festményék jó részét a természet ihlette, a beporzót óriásira megnövesztve, a csigát origamira hasonlítóan megformálva, a rókát megszelídítő közelségbe hozva. Ezért is illik az erdőszéli kiállítóterembe a tárlat, amely számos technikát,  témát felvonultat. Az alkotások karácsonyig tekinthetőek meg, akár egy sétával összekötve jó programot biztosítanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában