Festménykiállítás

2024.01.20. 09:00

Az alkotó nyitotta meg saját tárlatát Pétfürdőn

Győrffy Zsuzsanna festménykiállítását nyitották meg a közösségi ház és könyvtár emeleti nagytermében január 19-én, pénteken.

Benkő Péter

Győrffy Zsuzsanna elsősorban tájképeket, csendéleteket készít, a líraian realista képalkotás elhivatott mestere

Fotó: Benkő Péter

A tárlat érdekessége, hogy – amint az lenni szokott – maga az alkotó nyitotta meg. Győrffy Zsuzsanna tősgyökeres pétfürdői, akinek édesanyja a település köztiszteletben álló tanítónője volt. Lánya maga is a helyi iskolában tanított történelmet és németet. Igazi közéleti ember, aki egykor a képviselő-testületnek is tagja volt. Festeni autodidakta módon tanult meg, elsősorban tájképeket, csendéleteket készít, a líraian realista képalkotás elhivatott mestere.

A megnyitó után a köszöntő beszédet Angeli Katalin, a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár igazgatója mondta, aki hangsúlyozta, az elmúlt évtizedekben Győrffy Zsuzsanna műveivel nem csupán a nagyközségben élők számára ismert, hiszen Pétfürdőn kívül a vármegye több más településén, valamint az ország jó néhány városában bemutatkozott már. 

A kiállítás február közepéig lesz megtekinthető az intézmény nyitvatartási ideje alatt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában