Hagyomány

2024.01.03. 07:00

Az újévi forralt bor ismét sokakat vonzott Lovasra

A 20. jubileumi forraltbor-főző versenyt a hagyományokhoz híven idén is megrendezték az év első napján Lovason.

Juhász-Léhi István

A 20. jubileumi forraltbor-főző versenyt tartották meg

Forrás: önkormányzat

A részletekről Sárdi Máté polgármestert kérdeztük. Elmondta, nagyon sokan keresték fel a települést, többen, mint tavaly, ráadásul az eddigi legtöbb csapat, egészen pontosan 17 főzött forralt bort január elsején. A versenyre a helyiek mellett beneveztek a környező településekről érkezők is. 

– Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nagyon jó időben tudtuk megtartani a rendezvényt – mondta a polgármester, és elárulta azt is, hogy az önkormányzat a Csopak Környéki Borút Egyesülettel közösen szervezte a napot. Megtudtuk azt is, hogy az önkormányzat külön ajándékkal, ünnepi bögrével készült az eseményre, amit minden csapat meg is kapott, de meg is lehetett vásárolni. A Faluházban megrendezett eredményhirdetésre zsúfolásig megtelt a nagyterem, ahol újévi köszöntőt is mondott Sárdi Máté, amelyben megköszönte azok munkáját, akiknek hála két évtizede megtarthatják a rendezvényt. 

A szakértő zsűrit nem mellékesen Csiszár Péter elnök, hegybíró, Both Gábor és Englert Dezső alkotta. A település sokat köszönhet Lovas Vajda Kálmánnak, a Csopak Környéki Borút Egyesület elnökének is, aki a verseny motorja. Idén két közönségdíjjal is készültek a szervezők, amit Boncföldi András és csapata, illetve Csikász József és csapata hódított el. A polgármester megjegyezte: Csikász József mind a húsz eddigi forraltbor-főző versenyen részt vett. Az idei dobogó így festett: harmadik lett a Patent csapata, a dobogó második fokát szerezte meg Ács Károly és csapata, míg a győztes, az abszolút első helyezett Tóth János lett.

Végül ne feledjük a hangulatfelelős Kovács Krisztián Kiki népi kikiáltót, aki idén is brillírozott. Sárdi Máté hozzátette, öröm volt látni, hogy ilyen sok ember összejött Lovason, akik önfeledten és boldogan beszélgettek egymással. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában