Projektzáró

2024.01.03. 13:00

Balatonfüreden a kultúra is világszínvonalú

Elképesztő lehetőségei és kínálata van Balatonfürednek a kultúra területén is. A városban ugyanis egyszerre van jelen a reformkor, az elegancia, és világszínvonalúak a kiállítások, hangzott el egyebek mellett a Veszprém–Balaton (VEB) 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kapcsán a balatonfüredi Vaszary Galéria és Modern Műtár projekt­záróján, a Vaszary Galériában a minap. 

Kovács Erika

Nemes Judit és Szöllősi-Nagy András műgyűjtők (balról), Burza Patrícia Kármen kiállításszervező, Tóbiás Krisztián, a Tempevölgy folyóirat főszerkesztője és Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult Kft. ügyvezető igazgatója a projektzárón

Fotó: Kovács Erika/Napló

A kerekasztal-beszélgetésben részt vett Schmidtné Kositzky Anett, a Füredkult Kft. ügyvezető igazgatója, Nemes Judit és Szöllősi-Nagy András műgyűjtők, Burza Patrícia Kármen kiállításszervező, valamint Tóbiás Krisztián, a Tempevölgy folyóirat főszerkesztője.

Mint ismert, Veszprémmel és a balatoni régióval együtt Balatonfüreden is számtalan kulturális program és fejlesztés történt tavaly.
A projektzáró kerekasztal-­beszélgetés a két képzőművészeti intézmény, a Vaszary Galéria idei programjait és az újonnan alakult kortárs mű­vészeti gyűjtemény, a Modern Műtár első esztendejét tekintette át.

Elhangzott egyebek mellett, a Vaszary Galéria idei tárlatai a kortárs képzőművészet két legelismertebb alkotója, Bak Imre és Maurer Dóra munkásságát mutatták be, illetve az idén ötven éve betiltott balatonboglári kápolnaműterem történetét is megismertették a látogatókkal, továbbá válogatást adtak az ott kiállított műalkotásokból. A VEB 2023 EKF támogatásával megvalósult új képzőművészeti kiállítótér, a Modern Műtár egy rendkívüli kortárs magángyűjteménynek ad otthont 2023-tól Balatonfüred történelmi városrészében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában