Az alkohol öl

2024.01.30. 17:00

Balatonszőlősi színjátszók sikere a Nemzeti Színházban

Nagy sikerrel mutatta be a Szőlősi Amatőr Színjátszó Csoport – amelynek tagjai magukat SZÖSZI-nek nevezték el – Kéri Ferenc–Fejér István Az alkohol öl című zenés, feldolgozott komédiáját a Nemzeti Színház Kaszás Attila színpadán, a kilencedik Pajtaszínházi szemlén az elmúlt hétvégén. A csoport képviselte Veszprém vármegyét.

Kovács Erika

Nagy sikerrel lépett fel a balatonszőlősi amatőr színjátszó csoport a Nemzeti Színházban. Mórocz László polgármester középen, fehér nyakkendőben Fotó: önkormányzat

Mórocz László, Balatonszőlős polgármestere, aki maga is tagja a színjátszó csoportnak, elmondta, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság támogatta a programot. Módri Györgyi, a Veszprémi Petőfi Színház művésze személyében pedig mentoruk is volt, aki sokat segített nekik a darab előadásában. A polgármester kiemelte, a bemutatott produkciókat, társulatokat dramaturg szakos egyetemi hallgatók értékelték. Ebből kiderült egyebek mellett, hogy a balatonszőlősi amatőr színjátszók egy kitűnő darabot, ragyogó előadással vittek színre. A kétnapos szemlén minden vármegyéből egy település színjátszói léptek fel. 

– Idén községünknek jutott az a megtiszteltetés, hogy színjátszó társulatunk Veszprém vármegyét képviselhette. Felemelő érzés, hatalmas megtiszteltetés volt fellépni a Nemzeti Színházban, ugyanakkor izgalmakban is bővelkedett a nap, hogy minden sikerüljön. Szerencsére így történt, és a csoport nagy sikert aratott – hangsúlyozta Mórocz László. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában