Kulturális főváros

2024.01.22. 16:40

Sikeres EKF évadra építheti jövőjét Veszprém és a régió

Veszprém és a térség felelőssége, hogy éljen a kiemelkedő sikerrel zárult Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa évad eredményeivel, hasznosítani tudja mindazokat az infrastrukturális fejlesztéseket és kreatív értékeket, amelyek létrejöttek az EKF egyszer adódó kivételes lehetősége által – hangsúlyozta Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Osváth Sarolta

Forrás: VEB2023

Hétfőn a program alkotói, lebonyolítói, a város vezetői Budapesten, sajtótájékoztatón összegezték az EKF előkészületeitől az év végéig lezajlott eseményeket. Porga Gyula Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere a siker kulcsaként azt emelte ki, hogy nem keverték össze a célokat és az eszközöket, mivel a fejlesztések a fenntarthatóság igényével zajlottak és a város stratégiájába illenek. Bebizonyosodott, hogy a helyieknek tetsző hagyományos és új programok a hazai és a külföldi vendégeket is vonzzák. Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója példaértékűnek nevezte a megyeszékhely és a programhoz csatlakozott 116 település összefogását, amely egyedülálló projektté vált egész Európában. Minden esély megvan arra, hogy Veszprém és a Bakony-Balaton régió az EKFeredményeire és tapasztalataira alapozva kulturális-kreatívipari térségként új fejlődési pályára kerüljön – hangzott el a sajtótájékoztatón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában